Oldal kiválasztása

Jégvihar Csepelen 2021.07.09

Életemben nem láttam még ilyen jégvihart, és szerencsém volt, hogy tudtam készíteni egy rövid videót.

Az egész úgy kezdődött, hogy hallgattam a rádiót és mondták, hogy 70 km re tőlünk Tatabányán óriási jégvihar van.
No azonnal az jutott eszembe, hogy ha az ott támad, akkor hozzánk is el fog érni. Ugyanis télen a havazáskor ez szokott történni. Tatabányán havazik, akkor az általában meglátogatja Csepelt is.

Úgy is lett, mint ahogy a reklámban szokták mondani, csak mi ezt a vihart nem rendeltük.

 

Ez a jégvihar is ártatlanul kezdődött.

Nagyon kíváncsi voltam mi lesz ebből az egészből, mert rövidesen a hírek után elkezdett csöpörögni az eső. Olyan intenzitással, mintha gyerek locsoló kupával öntözné a virágokat. Lehet, hogy azért, mert az esőcseppek a nagy melegben útközbe megszáradtak és már földet sem értek.

Tudod a férfiak szokták mondani télen, hogy olyan hideg van, hogy a pisi megfagy a levegőben és már jégdarabok esnek a földre. MOst olyan meleg volt, hogy az esőcseppek űtközben megszáradtak.  Ez volt a poén, mert nemsokára jöna a katasztrófa. Közeledett a jégvihar.

Talán 2 óráig  kísérletezgetett az eső, amíg jégviharrá nem alakult.  Csepergett 5-10 percig, utána felszáradt. Majd csak egyszer arra lettem figyelmes, hogy be jön a nyitott ablakon a vihar szele. Már nem volt olyan meleg fulladt a levegő. És pillanatok alatt a csendes kísérletekből akkor jégvihar támadt, amilyet még én életemben nem láttam.

Ezért is gyorsan előkaptam a telefont és videóztam egész idő alatt.

Arra gondoltam, hogy ha már így esik, akkor lemegyek és besamponozom a kocsit, had mossa le. De mielőtt még elindultam volna, talán ösztönösen leellenőriztem, hogy milyen érzés, ha ráesek egy jég a kezemre. Hét ez az érzés újratervezésre kényszerített, ugyanos nagyon fájt. Nem vagyok egy besszari gyerek, elég magas a fájdalom küszöböm, de ez tényleg fájt. Úgy hogy arra az elhatározásra jutottam, megóvom a fejem ettől az élménytől és szépen az ablakon keresztül fogom figyelni, hogyan horpaszgatja be a jég az autókat.

Tehetelen érzés volt. Voltak, akik megkockáztatták a fejbetörést, és elmenekítették a kocsit valahová, mások elfoglalták az üzletsor előtt levő teraszt, oda parkoltak. De a legtöbben az ablakban lógtak és várták mi lesz ebből. Bő 30 perc után abba is maradt az egész katasztrófa élmény itt Csepelen.

De csörgött a telefon és hívtak, hogy az üzletben 10 cm víz áll. Menni kell.

Így szereztem tapasztalatto 40 cm esővízben járásban, mert ált a víz parkolóban és a kocsiért be kelett menni. És ki más ment volna be a majd térdig érő vízben, mint a férfi. Az a férfi, aki majdnem 60 évig várt erre, hogy majd térdig érő esővízből, hozza ki a kocsit és induljon egy másik kaland felé.

6 km -re  sem volt jobb a helyzet. 4 órán keresztül szivattyúztuk a vizet, és sikerült. Szép péntek esti élmény volt.

>

Pin It on Pinterest

Share This