Oldal kiválasztása

 aLobbizok, hogy…

Jó reggelt kívánok szép napot,  elment az eső Gyönyörű időnk van és amit most fogok mondani az nem biztos hogy tetszeni fog.

De nem is azért mondom, hogy tetsszen, hanem azért mondom, mert ezek a tények. Ezt jó hogyha az ember tudja, vagy legalább is sejti hogy így vannak dolgok.

Egy picit a lobbizásról lesz szó, illetve a szeretném megközelíteni a lobbizás oldaláról a jelenlegi helyzetet. Ha egy picit foglalkoztál marketinggel vagy tanultál lobbizást, akkor hallottál arról,  hogy tudomása van arról hogy ha valaki aki Tényleg nagy pénzt akar keresni, akkor hamarabb ki kell találni egy bizonyos problémát, ezt a problémát fel kell építeni és kell hozni rá egy megoldást. Ha már minden megvan fejben, minden el van készítve, akkor kell húzni rá egy törvényt.

 

De hát ez az így csak akkor működik, hogy ha megvan a megfelelő kapcsolatrendszer és megvan a megfelelő hajlandóság ugye a törvényhozóknál is. De miért ne lennem mikor a pénzről van szó és ilyen esetekben mindig, mindig nagy pénzről van szó. Úgyhogy meg van vagy meg lesz a megfelelő hajlandóság. És nagyon sok esetben, sajnos nagyon sok esetben az sem érdekel senkit, hogy most ez jó a társadalomnak, vagy nem jó társadalomnak. Ez tök mindegy, de nem is ez a kérdés, hanem az a folyamat hogy hogy működik ez az egész.

Nézzük meg a Budapesten hogy, hogy sikerült Sárga taxi-t  bevezetni. Igen felhozták a problémát és az egész világon működő ÜBER ellen elkezdek szervezkedni a taxisok.  Azért az sejtődik, hogy a magyarországi taxisok az egy tényleg nagy gangszter banda. Akkor abban az időben úgy kilobbízták, hogy itten meg kell oldani ezt az Über problémát.

Úgyhogy folyamatosan kreálták a nagy problémát. Az ÜBER-t befeketítették és akkor azt mondták hogy jó akkor különböztessük meg a taxikat Budapesten. Érdekes módon csak a budapesti taxikat, sárga színnel.  De mielőtt ezt  kitalálták, tudni kellett hogy nagyon sok sárga színre lesz szükség, illetve  sárga színű fóliára ha az egésze taxi társaságot be kell fóliázni. Óriási Business már egy autónak a fóliázása. Nézz utána hogy mennyibe kerül nem fogok ebbe belemenni, hogy mennyit lehet ezen keresni, de nem is ez a lényeg.

Az  izgalmas lényeg az, hogy fel kellett rá készülni, bekellett a fóliát bebiztosítani, hogy legyen kellő mennyiségű sárga fólia, és akkor… és akkor kész van az egész, mert akkor ha bebiztosítom a kellő mennyiségű sárga foliát, akkor nyert ügyem van.

Nos akik, ezt tudták hogy ez így fog történni, az a pár cég egy két cég az előre lekötötte sárga fóliákat, felvásárolták az összes sárga fólia készletet és  úgy indultak, hogy amikor ki jött a törvény, akkor már nekik volt sárga fólia és mentek ezerrel. Mire a többi konkurensek észbe kaptak, addigra már lefölözték a piacot.

Ez ugyanúgy működött a trafikmutyival, vagy hasonlóan működött a trafikmutyival, de a lényeg, hogy ugyanúgy előnyben részesítettek egyes csoportokat. Kreáltak egy problémát, hogy miért nem jó a fiatalságnak a mostani cigaretta eladási rendszer, mert a fiatalokat egy  bla bla bla bla bla bla holott ez nem igaz.

Mert arra kellett nekik az ürügy,  hogy egy kézbe legyen ez az egész biznisz, és még ráadásul törvényt is hoztak rá. Azt akarom megmutatni,  hogy megint csak ugyanúgy működött mint a taxisoknál.

És lám itt a co-vid.

2020 ben kitalálták hogy lesz egy óriási járvány. De ugye már fel voltak készülve arra, hogy a járványt majd természetesen már oltó anyagokkal is kell enyhíteni vagy azzal lehet megszüntetni,  ami a jelenlegi kommunikációban az egyetlen megoldás, de jól van mindegy.

És? Óriási világméretű kampányt csináltak, mert világméretű járványt kreáltak egyik napról másikra, holott minden épeszű ember tudja, hogy egyik napról másikra nem terjedhet ilyen mértékben járvány. Nincs ilyen ami így terjed a világon, de nem baj ez egy spéci járvány – lobbizós.

Úgyhogy elterjesztették meghozták a nagy problémát, elkezdték gyártani a vakcinát anélkül hogy valami előzménye lett volna ennek az egésznek. Semmi kísérletezés meg semmi fontos vizsgálat, de annyi nyilvános, hogy lehet hogy 2023 ban lesz vége az amerikai kísérleteknek.

Tök mindegy, ez sem érdekes. Ebből az egészből az egyik dolog érdekes, hogy pl. a nagy vakcina gyártó oltóanyag gyártó, akik azelőtt is oltóanyagot gyártották meg most is oltó anyagot gyártanak, olyan oltóanyagokat, amik korrektek,  ami kell az emberiségnek.

Egyetlen egyik sem ment bele ebbe a buliba. Ebbe a buliba belementek azok abulizók, akik kitalálták hogy ebből majd lesz valami és akkor törvényt is hoznak rá, és ugyan úgy működött mint a sárga taxi, vagy mint a trafik mutyi, csak nagyban – óriási business.

Bill G. az esze ennek az egész marketing felépítésének. Én azt mondom hogy zseniális – zseniális szakemberek, mert Bill G. így építette fel a Windowst. Biztos  hogy ismered, már miért ne ismernéd

a Windows úgy van felépítve ahogy évről évre vagy, vagy egy idő után a régi Windows t nem működik és felkell újítani, satöbbi satöbbi. Így van az szépen felépített. Ma végre eljutott ahhoz hogy Windows 10,  és azt mondta hogy jó a Windows 10 et már nem kell már felújítani ez a végleges Windows.

De kérlek szépen 1990 től Vagy mikor hozta be a Windowst már azóta 30 éven keresztül értékesítette. Lehet hogy most tényleg nem kell majd a Windows 10 et értékesíteni ezért kellett neki egy külön bíznisz, ami hozza majd a bevételt és az lesz a vakcina értékesítés – És bejött neki

És bejött neki is,  és  egy két magyar cég is milliárdokat keresett a kínai vakcinákon, úgy hogy óriási óriási óriási biznisz. De ez a vakcína bíznis, nem mindenkinek való.

De mindenesetre a marketinget érdemes figyelni hogy milyen szépen milyen alaposan van felépítve, és aki marketinggel foglalkozik vagy értékesítéssel, akkor ebből lehet tanulni. Először is tudni kell hogy ki kell alakítani egy problémát,  utána adni kell egy megoldás de mivel kisvállalkozásokról van szó nem biztos hogy a kisvállalkozónak van annyi lobbi ereje, hogy hogy erre az egészre tud egy törvényt is biztosítani, de még törvény nélkül is lehet, igaz nem óriási vagyonokat felhalmozni, de legalább bevételt a bevételeket lehet folyamatosan generálni. Hogyha ezt a sablont követi az ember mert ez bizony Egy sablon.

Úgyhogy ezt akartam ezzel kapcsolatban hogy nem biztos, hogy minden az, aminek látszik – nem biztos.

Tegnap olvastam egy cikket. Le van írva a 70 es években leírták a járvány  szabályokat. Le van írva hogy mit nevezünk járványnak satöbbi satöbbi. Én nagyon szkeptikus vagyok ezzel szemben tudva ezeket a dolgokat.

Én hiszek abban hogy vitaminok ásványi anyagokkal kell erősíteni a szervezetet tegnap még arról is olvastam. Meg arról,  a szívproblémáról, amikor még 36 éves voltam, nekem ugye a szív problémám volt és azt is tudom hogy miért lett 36 évesen szívprobléma, mert tegnap egy jó vastag könyvből kiolvastam .

Ugye a nagy sportok meg a többi többi, az ember meg tudja magát szakítani és ráadásul nekem született vékony ereim vannak, úgyhogy hajlamosabb vagyok.

Mindenesetre a 97 ben műtöttek, és 97 től itt vagyok de tömöm magam vitaminokkal ásványi anyagokkal mert a szívnek is rugalmasnak kell lennie az ér rendszernek rugalmasnak kell az ízületeknek normálisnak kell lenni. Úgyhogy ehetsz te csirke porcot, de úgyse tudsz annyit enni,  ehetsz  répát almát mindent úgy sem tudsz annyi C vitamint bevenni és Dr Vallach megmondta, hogy ha nem eszel megfelelő mennyiségű táplálék kiegészítőt, akkor éhen fogsz maradni éhezik a tested. Ez volt az én Lobbim.

Jó hát egy kicsit áttértem erre, de erről majd bővebben fogok beszélgetni vitaminokról mindegyikről sorba-sorba, de most a Lobbi marad a témát úgy hogy lobbizzon mindenki a saját érdekében Én is lobbizok azért hogy egészségesebb legyek Azért is lobbizok, hogy te egészséges légy. Ne spórold meg a Vitaminokat magadtól vedd be pontosan mindennap percről percre, és hidd el hogy jobban fogod magad érezni.

Sok erőt egészséget kívánok szép napot és jó munkát.

 

 

>

Pin It on Pinterest

Share This