Oldal kiválasztása

Ne vitázz inkább mosolyogj

A kilencvenes években olvastam egy Deal Carnegie könyvben, hogy a vitát az nyeri, aki el sem kezdi. Nagyon sokszor el kellett olvasnom azt a fejezetet, mert nem értettem. De végül megértettem.

A másik fontos dolog az életben a mosoly. A mosoly csodaszer, ami nagyon sok esetben problémákat old meg. Ezt feltétlenül próbáld ki.

Kivel vagy jóban?

…ezt hallottam reggel a rádióba. Üdvözöllek. Legyen szép napod röviden szeretnék csak erről a témáról egy pár gondolatot

Kivel vagy jóban?

Ez nagyon érdekes téma.Mert alapjában véve én igyekszem Mindenkivel jóban lenni és kerülni a vitát, kerülni a problémát, ami nem gyengédséget jelent.

A 90 – es évekből olvastam az egyik könyvet Deale Carnegie – től, hogy a vitát az nyeri aki el sem kezdi.

Akkor nem értettem, igaz, akkor még fiatal voltam önfejű kos, igaz most is önfejű vagyok, csak nem fiatal.

Úgyhogy, az ember sokkal jobban halad, ha teheti ne vitázzon kerülje a vitát, leggyintsen  egyet nyelje le és menjen el. Ezzel nem leszel gyengébb egy percig sem csak nem fog a szívverése fölöslegesen felpörgetni.

Hidd el hogy az esetek 90% -ában ha leállsz vitatkozni nem fogod meggyőzni a másikat, mert ő is csak a magáét hajtja, még akkor is hogyha az tök hülyeség. Nézz csak körül a politikában, nézz csak körül a világban. Érted hogy mik vannak? Az ember esze megáll

Úgyhogy ne idegeskedj, inkább ne szállj bele a vitába. A legjobb megoldás, ha valamit  el akarsz érni valakinél,  akkor ez a mosoly. Mosolyogj rá, ha bemész egy irodába úgy mész be hogy mosolyogsz egyet, akkor ezer százalékra mondom neked hogy vissza mosolyognak 1000%.

Be mécc a postára mosolyogva ezer százalékra hogy vissza mosolyognak és sokkal de sokkal könnyebb az ügyintézés természetesen a köszönés ott van elsőnek, de a mosolyogva máris kapcsolat van.

Máris  ott van a mosoly pont és sokkal könnyebb az ügyintézés és azzal ott  közvetlenebbek lettünk . Nagyon jó a mosoly ezt ne felejtsd e,l tanuld meg – én se tudtam.

Én is mogorva, szomorú voltam, de megtanultam.  Két dolgot kell megtanulni az életben hogy hogy nyugodtan verjen a szívecskéd:

  1. mosolyogni
  2. elfogadni a másikat ez már második
  3. és ne vitázz

Nem vitatkozol!  Legtöbb esetben semmi értelme nincs annak hogy neked igazad van. Ha igazad is van, mit érsz vele? A másik úgy sem fogja elfogadni.

Legyen neked is szép napod gyönyörű napod jó egészséged

 

 

>

Pin It on Pinterest

Share This